Tarımda Teknoloji

Tarımsal Teknoloji

deepfake

Tarımsal teknoloji denilince hiç kuşkusuz akla gelen ilk ülkelerden biri de Hollanda olur. İkinci Dünya Savaşından sonra dünyada yaşanan çok kötü ekonomik durumdan had safhada etkilenen Hollanda da, toplum ve devlet el ele vererek ülkenin bulunduğu durumdan çıkmak için bir proje başlattılar. İlk olarak neredeyse hiç tarım toprağı olmayan ülkede ürün yetiştirebilmek neredeyse imkânsızdı. Bunun için denizi tarım alanı yapmalıydılar.

En İyi Robot Süpürge Seçenekleri 2021

Deniz Seviyesinin Altında Tarım

Hollanda’nın meşhur değirmenlerini görmüş ya da duymuşsunuzdur. Bu değirmenler aslında estetik olsun diye değil Hollanda’nın Tarımsal teknoloji adımının mihenk taşı olan denizin önüne set çekildikten sonra setin içinde kalan suyu sürekli dışarıya atacak birer su pompalarıdır. Bu su pompaları sayesinde boşaltılan deniz seviyesindeki alanlar, tarımda teknoloji uygulamalarının da kullanılması ile dünyada sözü geçen bir tarım ülkesidir. Aynı zamanda topraksız tarımın fikir babası ülkelerdendir.

Eğitime ve Bilime Verilen Önemin Etkisi

Tabi sadece deniz seviyesinin boşaltılması ile olmadı bu milyarlarca dolarlık büyük ekonomi. İlk olarak yatırım yaptıkları alandır Eğitim.

Eğitimin Önemi

Ülke ilk olarak eğitime yatırım yaptı. Önceliğin ülkeyi ayağa kaldıracak olan gençlerin eğitimi olduğunun farkındalardı. Nokta atışı tespitlerle oluşturulan eğitim sistemi ile bilinçli ve çok donanımlı bir gençlik elde edildi.

Bilimin Önemi

Verilen eğitim ile oluşan kalifiye gücü organize ederek bu potansiyeli Hollanda da Bilimin inanılmaz bir ivme ile gelişmesinde kullanmayı başardılar. Ve bu gün Traktörden sulama sistemlerine, toprağın sürülmesinden topraksız tarıma akla gelen ilk ülke tarımsal teknoloji ülkesi Hollanda olarak gösterilir.

Ülkelerin gelecekleri bulundurdukları hammaddeleri kullanarak ürettikleri katma değerli ürünleri ihraç etmelerine bağlıdır. Ülkemizde de tarımsal teknoloji alanında ivme kazanmış çalışmalar mevcut.

Bilişim Durağında Tekrar Buluşmak Üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu