Eğitim-Destek

Çağın Mesleği Veri Analizi

Gelecekte yükselen meslekler arasında yer alan veri analistleri ilk sırada olmayı başarmıştır. Çağın mesleği veri analizi yıldızının parlayacağı, yapılan araştırmalara göre kanıtlanmaktadır. Araştırmalarda veri kullanımının gün geçtikçe arttığı görülüyor ve ileriki zamanlarda veri analistlerine ihtiyaç duyulacağı biliniyor.

Veri Analizi

Veri analizinde ilk adımda veri ile ilgili bilgi keşfedilir. Daha sonra bilgilerden sonuçlar elde edilir. Veriyi kullanacak kişiye sonuçlar dönüşüme uğrayarak iletilir. Veri analizi günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır.

Veri Analistlerinin İş Bölümleri

Veri analistlerinin kendine özgü iş bölümleri bulunur.

  • Rapor üretir.
  • Önemli detayları yakalar.
  • Başkalarıyla İş birliği yapar.
  • Veri Toplar

Rapor üretmek: iç ve dış müşterilere yönelik yapılır. Verilerle anlatılanlar arasın bağ kurularak raporlar elde edilir.

Önemli detaylar: analistlerin anlamlı bir rapor üretmesi için verideki kalıpları yakalamasıyla elde edilir. Analistler bağımsız çalışmazlar, bazı departmanlar ile iş birliği içinde çalışmak zorundadırlar.

Veri toplamak, veri analizi analistlerin temel görevidir. Çağın mesleği veri analizi için Sosyal medya, haber siteleri, kitap ve dergi gibi kaynaklar analistlerin veri toplamasına yardımcı kaynaklardır.

Analistlerin Özellikleri

Analistlerde bulunması gereken özellikler; analitik beceri, eleştirel düşünme, iletişim becerisi, detaylara dikkat ve matematik becerileri olarak sıralanabilir.

Analitik beceriler: Büyük verilerle çalışıldığından sayılarla iç içe yaşarlar. Bu sayılar ile verileri görebilmeli ve sonuçları doğru analiz etmeleri gerekir.

İletişim Becerileri: Veri analistleri verileri anlaşılabilir bir şekilde analiz etmelidir. Karşıdaki insanın anlayabileceği şekilde verileri belgeye dönüştürmelidir. Karmaşık olan bilgileri anlaşılabilir hale getirmeyi başarmalıdırlar.

Eleştirel düşünme: Sayılara eğilimlerle yaklaşmayı bilmelidirler. Verilerin sonucunda ortaya çıkan bulgulara dayanarak yeni sonuçları üretme kapasitesine sahip olmalıdırlar.

Detaylara Dikkat: Veriler gerçekten çok hassastırlar. Veri analistleri verilerde doğru sonuçlara ulaşmak için çok dikkatli ve uyanık davranmak zorundadırlar.

Matematik Becerileri: Veri analizi sayı demektir. Sayılarda matematik demektir. Sayısal verileri tahmin etmek için sayıları, sayıları bilmek içinde matematiği iyi bilmek zorundadırlar.

Veri Analisti Olmak İçin Hangi Bölümden Mezun Olunmalı?

Günümüzde çağın mesleği veri analizi branşlarından veri analisti unvanını almak için aşağıdaki bölümlerden birinden mezun olmanız gerekir.

  • Enformatik
  • Matematik
  • İstatistik
  • Yönetim Bilişim Sistemleri
  • Endüstri Mühendisliği
  • Bilgi Yönetimi

Bu bölümleri başarıyla bitirmeniz, çağın mesleği veri analizi için yeterlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu